COMUNICAT DE PRESĂ‚ 11.02.2010

Timp de lectură: 2 minute

Nr. 1/2/92/11.02.2010

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că echipele speciale de intervenţie au preluat toţi călătorii din trenul P 1896, care a rămas înzăpezit între staţiile Fâlfani – Costeşti, cu ajutorul unei locomotive de ajutor şi au fost transportaţi în staţia Costeşti, de unde îşi vor continua drumul cu mijloace auto puse la dispoziţie de autorităţile locale.
De asemenea vă informăm, a fost redeschis un fir de circulaţie pe secţia CF Roşiori – Caracal, iar trenurile de călători şi-au reluat traficul.
Din cauza vremii nefavorabile de noaptea trecută – ninsori abundente şi vânt puternic sunt în continuare închise 7 secţii de circulaţie:
– Roşiori – Turnu Măgurele
– Caracal – Piatra Olt
– Piatra Olt – Costeşti
– Titu – Goleşti
– Ploieşti – Armăşeşti
– Pantelimon – Lehliu
– Videle – Giurgiu Nord
De asemenea, tot în cursul nopţii trecute s-a intervenit cu locomotive de intervenţie, pluguri de zăpada şi forţă umană pentru preluarea călătorilor şi din alte 4 trenuri de călători rămase înzăpezite. Este vorba despre:
P 9051 care a rămas înzăpezit între staţiile Roşiori – Turnu Măgurele, călătorii fiind preluaţi în cursul nopţii de mijloacele de intervenţie puse la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă;
P 1730, înzăpezit între staţiile Piatra Olt – Vlăduleni, călătorii au fost preluaţi noaptea trecută de o locomotivă de ajutor.
P 7067 blocat de zăpada între staţiile Ialomiţa – Armăşeşti, călătorii au fost preluaţi de locomotiva de ajutor.
P 8061 rămas înzăpezit între staţiile Frunzăreşti – Buzeşti, călătorii au fost preluaţi în cursul nopţii cu ajutorul unei locomotive de intervenţie.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor care, din cauza vremii nefavorabile, ajung la destinaţie cu întîrziere şi, totodată, recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 9521, sau la dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă din cadrul MTI, la următoarele numere de telefon: 021/9360 şi 021/318.66.09.