COMUNICAT DE PRESĂ‚ 15.09.2011

Timp de lectură: 2 minute

 

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL
Nr:1/2/403/15.09.2011
 
 
 
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a semnat astăzi contractul pentru modernizarea staţiei CF Giurgiu Oraş, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională asocierii de firme SC SFERA EXPERT CONSTRUCT SRL – LEONHARD WIESS RO SRL – ISAFT SRL, lider fiind SC SFERA EXPERT CONSTRUCT SRL.
 
Valoarea totală a contractului este de 11.708.575,88 lei fără T.V.A. Contractul va fi finanţat de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile, în proporţie de 69.25% şi de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat, în proporţie de 30.75%.
Perioada de implementare a contractului este de 17 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Lucrările de modernizare au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare a staţiilor şi asigurarea serviciilor pentru călători conform standardelor europene, fiind respectate prevederile normelor UIC 413 şi 140:
·               consolidarea clădirii de călători;
·               recompartimentarea spaţiilor clădirii de călători;
·               refacerea finisajelor interioare şi exterioare;
·               refacerea peroanelor, copertinelor, trecerilor la nivel;
·               refacerea dispozitivului de linii;
·               refacerea completă a instalaţiilor sanitare, electrice, termice şi de telecomunicaţii;
·               sistematizarea pieţei gării.
Modernizarea staţiei de cale ferată Giurgiu Oraş este cuprinsă în proiectul „Modernizarea unor staţii de cale ferată din România”. Autoritatea de Management este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar Autoritatea Contractantă este CNCF ”CFR” – SA.
Proiectul Modernizarea unor staţii de cale ferată din România face parte din Programul Operaţional Sectorial(POS-T) 2007-2013 axa prioritară 2 – şi este finanţat din fonduri FEDR şi de la bugetul de stat.
 
 
 
Purtător de cuvânt,
Oana Brânzan
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content