COMUNICAT DE PRESĂ 16.11.2013

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312/122905

Staţia Oficială de Taxi Gara de Nord (zona COLOANE)

Bucureşti, 16 noiembrie 2013

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că începând de astăzi, 16 noiembrie 2013, la Gara de Nord din Bucureşti se deschide Staţia Oficială de Taxi, administrată de SC MERIDIAN TAXI SRL, societate desemnată câştigătoarea prin licitaţie publică deschisă.

Călătorii care ajung astăzi, 16 noiembrie 2013, în Gara de Nord vor avea posibilitatea de a comanda gratuit un taxi prin intermediul a patru dispozitive cu touchscreen, amplasate la ieşirea/intrarea din Gara de Nord (zona coloanelor), unde va funcţiona zona de îmbarcare/debarcare.

Preluarea, dirijarea şi îmbarcarea clienţilor în taxiurile din spaţiul de îmbarcare/debarcare se va face în ordinea primirii comenzii. Zona de îmbarcare/debarcare a călătorilor, dotată cu sistem de supraveghere video care va funcţiona permanent, va fi delimitată prin două bariere automate, care vor permite doar accesul taxiurilor autorizate.

Numele firmelor de taxi autorizate pentru preluarea/debarcarea clienţilor şi tariful practicat de acestea vor fi afişate pe dispozitivele cu touchscreen.

Conducerea CFR SA doreşte ca prin asigurarea acestui serviciu cu firme autorizate să creeze premisele îmbunătăţirii serviciilor oferite publicului călător şi, bineînţeles, să crească gradul de siguranță şi încredere în rândul clienţilor care vor comanda un taxi pentru a pleca sau a ajunge la Gara de Nord.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Purtător de cuvânt,

Oana Brânzan