COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.01.2010

Timp de lectură: 2 minute

Nr. 1/2/46/20.01.2010

COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.01.2010
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că în acest moment circulaţia pe calea ferată se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar trenurile aflate în trafic ajung în general la destinaţie cu întârzieri curpinse între 5 şi 50 de minute.
Cele mai mari întârzieri, de maximum 120 de minute, se înregistrează la trenurile care circulă pe raza Regionalei CF Constanţa, atât din cauza vremii nefavorabile (ninsoare viscolită), dar şi din cauza faptului că traficul feroviar se desfăşoară pe un singur fir, celălalt fir fiind închis pentru lucrări de reabilitare.
De asemenea, vă informăm că, din cauza stratului gros de zăpadă care poate ajunge în anumite staţii de cale ferată până la 1 m, personalul feroviar continuă acţiunile de deszăpezire manuală a instalaţiilor (macaze şi semnale), astfel încât acestea să poată funcţiona la capacitate maximă.
În acest moment sunt activate 5 comandamente de iarnă la nivel regional/local, pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa care monitorizează traficul feroviar, şi un efectiv de 656 de angajaţi care desfăşoară lucrări de mentenanţă şi intervenţii.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor care, din cauza vremii nefavorabile, ajung la destinaţie cu întîrziere şi, totodată, recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521, sau la dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă din cadrul MTI, la următoarele numere de telefon: 021/9360 şi 021/318.66.09.