COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.05.2008

Timp de lectură: 2 minute

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că începând de miercuri, 21.05.2008, circulaţia trenurilor de călători spre Constanţa se va desfăşura pe traseul normal Bucureşti Nord – Bucureşti Băneasa – Pantelimon – Pasărea – Constanţa, timpul de călătorie spre litoral reducându-se astfel cu aproximativ 30 – 35 de minute.

Vă reamintim că, lucrările de reabilitare pe relaţia Bucureşti Nord – Băneasa demarate în anul 2006, cu termen de finalizare 2008, au impus ca circulaţia feroviară să se desfăşoare pe ruta ocolitoare Bucureşti Nord – Chitila – Mogoşoaia – Voluntari – Pasărea –Fundulea – Constanţa. CNCF CFR SA vă informează că pe relaţia Fundulea – Constanţa se desfăşoară în continuare lucrările de reabilitare, traficul feroviar fiind permis doar pe un singur fir de circulaţie.
Astfel, primul tren care va circula pe ruta directă spre Constanţa este R 687, care pleacă din staţia Bucureşti Nord miercuri, 21.05.2008, la ora 7.51 (în loc de 7.12). Trenurile 1681 şi 1682 vor circula în continuare cu plecare din gara Bucureşti Obor.
De asemenea, va informăm ca începând din 26.05.2008 va circula pe această relaţie şi o pereche de trenuri accelerate ale operatorului privat REGIOTRANS care va face legătura între Braşov – Constanţa via Bucureşti.
În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, informăm conducătorii auto că barierele automate aflate între staţiile CF Bucureşti Băneasa – Pantelimon (zonele Tunari, Petricani, Ștefăneşti) sunt deja puse în funcţie.
Începând cu 16 iunie 2008 se vor introduce trenurile suplimentare de sezon pe relaţia Constanţa – Mangalia ale căror noi orarii vor fi afişate în staţiile şi agenţiile de voiaj.
Înainte de efectuarea călătoriei cu trenul, pasagerii sunt rugaţi să solicite la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară informaţii privind rutele şi orariile trenurilor.
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content