COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.08.2013

Timp de lectură: 3 minute

 SERVICIUL COMUNICARE                                      Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122312;122905

Nr.1/2/ 302/20.08.2013         

  

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Licitaţie pentru închirierea secţiilor de cale ferată neinteroperabile

 

 

 

Bucureşti, 20 august  2013

 

 

Compania Nationala de Căi Ferate “CFR” SA organizează în data de 22.08.2013 ora 10.00, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22.08.2013, ora 09.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri. Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza următoarelor centre regionale feroviare:

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Bucureşti

Ploieşti Vest – Târgovişte Nord – Fieni – Pietroşiţa; Diţeşti – Gura Palăngii; I.L. Caragiale – Diţeşti – Moreni; Câmpina – Câmpiniţa – Telega; Ploieşti Nord – Măneciu.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Timişoara

Caransebeş – Bouţari; Haţeg – Subcetate; Oraviţa – Anina

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Cluj

Câmpia Turzii – Turda.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Braşov

Chileni – Voşlobeni.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale Galaţi

Făurei – Tecuci; Mărăşeşti – Panciu; Buzău – Berca; Comăneşti – Moineşti.

 

CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere – prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

 

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content