COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.10.2008

Nr. 1/2/210/20.10.2008

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, mâine, 21.10.2008 în intervalul orar 10.30. – 12.00, în staţia CF Călimăneşti se va desfăşura o Aplicaţie Tactică de Cooperare pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor în caz de accident major în care sunt implicate persoane şi substanţe periculoase.

CNCF “CFR” SA, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, va desfăşura o simulare de intervenţie în caz de accident feroviar soldat cu: răniţi, deraiere de vagoane, incendiu şi emanaţii toxice, în care sunt implicate două garnituri de tren, una de marfă şi una de călători.

Acţiunea presupune trei situaţii tactice:

      1. Un accident între cele două trenuri şi intervenţia forţelor specializate pentru stingerea incendiului şi salvarea pasagerilor.
      2. Descoperirea unor scurgeri de clor dintr-un vagon din compunerea trenului de marfă şi eliminarea urmărilor.
      3. Readucerea infrastructurii feroviare la parametrii de siguranţă a circulaţiei.

La această acţiune mai participă reprezentanţi ai companiilor CFR Marfă şi CFR Călători, precum şi cei ai autorităţilor locale pentru situaţii de urgenţă: Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu, Serviciul de Ambulanţă, Consiliul Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Călimăneşti şi Poliţia Transporturi Feroviare .

Vă informăm că circulaţia trenurilor nu va fi afectată, acţiunea fiind programată să se desfăşoare într-o fereastră de grafic.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content