COMUNICAT DE PRESĂ‚ 20.11.2008

Nr. 1/2/239/20.11.2008

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că la ora 12:51 circulaţia feroviară între staţiile Dorobanţu – Medgidia a fost redeschisă cu restricţie de viteză de 70 km/h, pe porţiunea afectată.

În urma incidentului, 9 trenuri de călători au înregistrat, în intervalul orar 3.05.- 12.51, întârzieri de 849 de minute.

Vă reamintim că în această dimineaţă, la ora 2:58, două vagoane (vagoanele 7 şi 8 de la locomotivă) din compunerea trenului de marfă 59480, care circula pe linia neinteroperabilă Dorobanţu – Medgidia – Romcim, s-au răsturnat de pe podul care traversează canalul Dunăre Marea Neagră pe linia de cale ferată Feteşti – Constanţa.

Până la redeschiderea circulaţiei feroviare, transportul călătorilor între staţiile Dorobanţu şi Medgidia s-a realizat cu mijloace auto.

Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop redeschiderea traficului în cel mai scurt timp şi reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă.