COMUNICAT DE PRESĂ‚ 22.08.2013

Timp de lectură: 2 minute

 SERVICIUL COMUNICARE                                      Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122312;122905

Nr.1/2/309/22.08.2013         

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Adjudecare secţii de cale ferată neinteroperabile

 

Bucureşti, 22 august  2013

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, în urma licitaţiei publice, desfăşurată joi, 22.08.2013, la Bursa Română de Mărfuri, a fost adjudecată secţia de cale ferată care aparţine infrastructurii feroviare neinteroperabile, situată pe raza de activitate a sucursalei teritoriale Galaţi.

 SC TRANSFEROVIAR GRUP SA a adjudecat secţia de circulaţie Buzău – Berca. Durata de preluare a secţiei adjudecate este de 30 de zile.

 Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani.

 CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere – prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011.

 Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content