COMUNICAT DE PRESĂ 23.10.2014

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                                    Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312/122905

Nr: 7/3/326/23.10.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

2 secţii de cale ferată neinteroperabile adjudecate la licitaţia organizată de CFR SA

 

Bucureşti, 23 octombrie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, la licitaţia publică, încheiată joi, 23 octombrie 2014, la Bursa Română de Mărfuri, au fost adjudecate 2 secţii de cale ferată neinteroperabilă, de pe raza de activitate a sucursalelor regionale Bucureşti şi Galaţi.

 

Operatorul economic SC RC-CF TRANS SRL, în calitate de gestionar de infrastructură feroviară, a adjudecat secţiile de circulaţie Ploieşti-Armăşeşti (SRCF Bucureşti) şi Făurei – Urziceni (SRCF Galaţi). Preluarea secţiilor adjudecate, inclusiv a serviciilor de transport feroviar public, se va face în maximum 29 de zile de la semnarea contractului.

 

Secţie CF

Pret preluare (lei/an)

Durata

(zile)

Personal existent

Lungime

(km)

Ploieşti – Armăşeşti

591.500

29

40

48,1

Făurei -Urziceni

166.500

29

44

67.6

           

 

Gestionarii de infrastructură desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, conform legii. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani.

 

Pentru grupele de secţii neadjudecate, licitaţia pentru închiriere se va repeta pe 25 noiembrie 2014, dată limită şi pentru depunerea ofertelor.

 

“Prin închirierea infrastructurii feroviare neinteroperabile, CFR SA respectă angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, iar gestionarii de infrastructură care vor administra aceste secţii de cale ferată îşi aduc aportul la menţinerea transportului feroviar în aceste zone”, a declarat Macarie MOLDOVAN, director general al CFR SA.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content