COMUNICAT DE PRESĂ‚ 24.08.2011

Timp de lectură: 2 minute

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ȘI RELAŢII CU PUBLICUL
Nr:1/2/375/24.08.2011
 
COMUNICAT DE PRESĂ‚
24.08.2011
 
Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA informează că următoarele consorţii de firme au depus oferte în cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii între staţiile Vinţu de Jos şi Simeria (staţii situate pe tronsonul CF Coşlariu – Simeria):
–                          Consorţiul Swietelsky-Alstom-Strabag-Arcada-Euroconstruct-Transferoviar Grup
–                          Consorţiul OHL ZS-Confort Timişoara
–                          Consorţiul Porr-Hochtief – Wiebe
–                          Consorţiul FCC-Alpine-Azvi-Straco
Rezultatul procedurii de atribuire se va transmite firmelor participante în maximum 30 de zile de la deschiderea ofertelor.
Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă, cuprinzând următoarele domenii de specialitate:
1. lucrări la infrastructură şi suprastructură:
– variante traseu – 8,85 km;
– lucrări consolidare – 7.780 m;
– protecţii albii – 3.455 m;
– poduri – 5 poduri reabilitate şi 11 poduri noi;
– podeţe – 5 podeţe reabilitate şi 26 podeţe noi;
– pasaje denivelate – 8;
– tuneluri – 1.
2. lucrări de electrificare şi energoalimentare (inclusiv reabilitarea/modernizarea a doua substaţii de tracţiune electrică);
3. lucrări de telecomunicaţii feroviare (exclusiv GSM-R);
4. lucrări de construcţii civile (reabilitare clădiri şi spaţii aferente instalaţiilor tehnologice şi publicului călător, peroane, copertine, amenajări pentru persoanele cu dizabilităţi);
5. lucrări pentru protecţia mediului.
Perioada de valabilitate a contractului este de maximum 36 de luni, din care perioada de garanţie este de 24 de luni. Valoarea estimată a lucrării este de 1.418.495.298 RON, fără TVA, (333.230.431 euro), iar sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană, prin Fondul de Coeziune, şi de Guvernul României cu fonduri de la bugetul de stat.
 
 
Nr. Exemplare: 1
Șef birou,
Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content