COMUNICAT DE PRESĂ 26.08.2014

Timp de lectură: 5 minute

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Servciul Relaţii Mass-Media                                          Tel/Fax: 021/317.74.38 Tel.CFR: 122312; 122905

Nr.7/3/247/26.08.2014

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA cheamă agenţii economici să sprijine proiectul imobiliar de remodelare a activităţii economice din gări

 

 

Bucureşti, 26 august 2014

 

Joi, 28 august 2014, se desfăşoară a doua etapă a sesiunii de închiriere spaţii şi terenuridin proprietatea privată a companiei, program inclus în proiectul imobiliar demarat de CNCF CFR SA, în luna iulie a acestui an, în vederea dezvoltării activităţii comerciale.

 

Începând din această lună, toate cele 8 sucursale regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa vor organiza lunar, în ziua de 28 a lunii, licitaţii publice cu strigare pentru închirierea spaţiilor şi a terenurilor rămase neînchiriate.

 

Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 42.162 mp, iar terenurile – 354.319 mp şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici, atât celor care încă nu s-au alăturat acestui proiect, câtşi celor care deja au aderat, dar intenţionează să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.

 

Locaţiile comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală.Gările modernizate la standarde europene asigură agenţilor economici condiţiile optime pentru a-şi adapta ofertele de produse şi serivicii la cerinţele celor aproximativ 60 de milioane de călători, care tranzitează anual staţiile de cale ferată.

 

De asemenea, dezvoltatorii şi reprezentanţii marilor brand-uri care doresc să intre şi pe piaţa de retailer locală şi au achiziţionat documentaţia necesară, sunt aşteptaţi să participe la cele 8 licitaţii deschise, joi 28 august 2014, începând cu ora 09.00, la sediile regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, pentru închirierea a peste 1000 de locaţii (spaţii şi terenuri), în suprafaţă totală de 396.481 mp, din proprietatea privată a companiei.

 

Vă reamintim că, în perioada 2013-2014, CFR SA a finalizat şi recepţionat lucrări de modernizare în 11 din cele 14 staţii de cale ferată incluse în programul de modernizare cu susţinere financiară europeană (Slatina, Reşiţa Sud, Zalău, Bistriţa Nord, Giurgiu Oraş, Botoşani, Călăraşi, Sf Gheorghe, Brăila, Piatra Neamţ şi Vaslui), 6 gări din acest lot, fiind recepţionate chiar în primul semestru al acestui an.

 

“Prin această strategie imobiliară, dorim ca dezvoltatorii economici să se alăture provocării noastre de a remodela activitatea comercială din gări, astfel încât să reuşim împreună să îmbinăm perfect calitatea produselor cu serviciile oferite călătorilor”, a declarat MACARIE MOLDOVAN, director general al CFR SA.

 

Agenţii economici care doresc să se alăture acestui proiect imobiliar şi sunt interesaţi de condiţiile de participare la licitaţiile organizate de companie pentru închirierea spaţiilor/terenurilor pot consulta lunar site-ul companiei www.cfr.ro, domeniul Anunţuri/închirieri-vânzari, pot accesa direct link-ul (https://www.cfr.ro/index.php/ct-menu-item-3/ct-menu-item-15/inchirieri-vanzari) sau se pot adresa personalului din cadrul sucursalei regionale de cale ferată pe raza cărora se află locaţiile respective.

                                                                                                                                                                                                                                             

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Şef serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content