COMUNICAT DE PRESĂ 27.01.2014

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE                                                                               Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

ora 7.00

 

 

Bucureşti, 27 ianuarie 2014

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviara la nivel naţional se desfăşoară în continuare în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, iar pentru deszăpezirea liniilor se acţionează cu pluguri şi forţă umană.

 

La această oră se patrulează cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor pe regionalele teritoriale Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, iar personalul feroviarlucrează la deszăpezirea liniilor şi a macazurilor în staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât trenurile să poata circula în condiţii de siguranţă.

 

Legătura cu Moldova este asigurată pe calea ferată, iar pe ruta Constanţa – Bucureşti, unde mai multe drumuri au fost închise, a fost suplimentată capacitatea de transport.

 

Pentru siguranţa călătorilor toate trenurile vor staţiona în gări, în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor. Toate măsurile luate de companiile feroviare au drept scop siguranţa pasagerilor pe tot parcursul călătoriei

 

În aceste condiţii speciale de trafic dificil, în care vremea continuă să fie nefavorabilă îngreunând intervenţia echipelor feroviare, pentru trenurile aflate în staţionare s-au luat măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri la nivel de confort terminc şi posibilitatea de acces în sălile de aşteptare din gări.

 

În vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviară şi a utilajelor pentru deszăpezire, se menţine în circulaţie un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare pentru a se evita blocarea în parcurs, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat condiţiilor meteo nevaforabile.

 

Din cauza condiţiilor meteo dificile o serie de trenuri sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se intârzieri la destinaţie.

 

Pentru a reduce gradul de perturbare a circulației feroviare este monitorizata permanent circulația pe rutele afectate de ninsoare și se iau măsuri pentru a asigura necesarul de locomotive Diesel pentru remorcare. Pe perioada stationării trenurilor, se depun toate eforturile pentru a asigura încălzirea corespunzătoare a acestora.

 

Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători. Pe perioada staționării trenurilor se depun toate eforturile pentru a fi asigurată căldura în garnituri.  Cei care doresc  să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

 

Recomandam pasagerilor ca inainte de calatorie să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

Link  lista cu numerele de telefon de la staţiile CFR:

https://www.cfrcalatori.ro/147

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content