COMUNICAT DE PRESĂ 27.08.2015

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Media şi Marketing                                                            Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/311/27.08.2015

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR S.A. invitată să candideze în structura de conducere

a Comunităţii Căilor Ferate Europene – CER

 

 

Bucureşti, 27august 2015

 

La invitaţia conducerii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A., în data de 25 august a.c. domnul Libor Lochman, directorul executiv al organizaţiei „Comunitatea Căilor Ferate Europene şi a Gestionarilor de Infrastructură” – CER, a efectuat la Bucureşti o vizită de documentare şi informare.

 

Creată în anul 1988, cu sediul la Bruxelles, Belgia, CER este o organizaţie care regrupează căile ferate din ţările membre ale Uniunii Europene şi reprezintă interesele membrilor săi pe plan european, urmărind îmbunătăţirea viabilităţii și poziţiei pe piaţă a transporturilor feroviare, toate acestea prin desfăşurarea de acţiuni ca partener al Comisiei Europene şi Parlamentului European.

 

Programul vizitei organizate de CFR S.A. a constat din întâlniri bilaterale cu conducerile Ministerului Transporturilor, CFR S.A., CFR Călători S.A. şi CFR Marfă S.A. .

 

Cu această ocazie, conducerea CFR S.A. a făcut o scurtă prezentare a obiectivelor sale strategice şi a acţiunilor deja întreprinse până în prezent la nivelul administratorului de infrastructură ca bază de plecare în modernizarea şi eficientizarea sistemului feroviar din România, parte a spaţiului unic de transport european. De asemenea s-au făcut sugestii cu privirea la legislaţia europeană aflată în lucru, Pachetul Rutier care influențează direct sistemul feroviar și Pachetul Feroviar IV, unde pentru echilibrul mediului concurenţial este necesară o mai mare aplecare spre problematica administrațiilor europene încă organizate în holding. 

 

Directorul executiv al CER a apreciat modelul de separare instituţională al căilor ferate române ca fiind foarte apropiat de cel ideal şi a salutat completarea acestuia cu planul de eficientizare economică iniţiat de curând la CFR S.A. În continuare a făcut o trecere în revistă a câtorva din cele mai importante subiecte aflate în prezent pe agenda de lucru a CER:

 

– planul Junker de investiţii pentru stimularea creării de noi locuri de muncă;

– tendinţa de dezvoltare excesivă a anumitor entităţi de inspecţie şi control şi modul în care autoritatea unică europeană ERA va contribui la reducerea acestora; 

– revizuirea Cărţii Albe a Transporturilor publicate în anul 2011, prezentând acţiunile şi luările de poziţie ale CER în calitatea acesteia de „voce a căilor ferate europene”.

 

La finalul întâlnirilor, domnul Libor Lochman l-a invitat pe domnul Dan M. Costescu, directorul general al CFR S.A. să se alăture echipei de manageri feroviari europeni din structura de conducere a CER şi a făcut propunerea ca acesta să-şi prezinte candidatura pentru poziţia de vice-preşedinte al CER cu ocazia apropiatei Adunări Generale CER care va avea loc la Oslo în data de 24 septembrie 2015.

 

.…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content