COMUNICAT DE PRESĂ‚ 28.05.2013

Timp de lectură: 2 minute

 SERVICIUL COMUNICARE

Nr:1/2/160/27.05.2013

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Licitaţie pentru închirierea secţiilor de cale ferată neinteroperabile

 

Bucureşti, 28 mai 2013

 

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA organizează miercuri, 29.05.2013, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare – etapa a XI-a – pentru închirierea a 15 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

 

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29.05.2013, ora 09.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri. Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza următoarelor centre regionale feroviare:

 

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Bucureşti

Ploieşti Vest – Târgovişte Nord – Fieni – Pietroşiţa; Diţeşti – Gura Palăngii; I.L. Caragiale – Diţeşti – Moreni; Ploieşti Nord – Măneciu.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Craiova

Costeşti – Roşiori Nord.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Timişoara

Caransebeş – Bouţari, Haţeg – Subcetate; Oraviţa – Anina

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Cluj

Câmpia Turzii – Turda; Baia Mare – Baia Mare Nord.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Braşov

Sebeş Alba – Petreştii de Pădure.

Secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei teritoriale CREIR Iaşi

Dorneşti – Gura Putnei – Putna; Gura Humorului – Dărmăneşti; Dornişoara – Floreni; Crasna – Huşi.

 

CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere – prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

 

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

Skip to content