COMUNICAT DE PRESĂ‚ 28.06.2010

Timp de lectură: 2 minute

COMUNICAT DE PRESĂ‚
28.06.2010
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că din cauza vremii nefavorabile care a cuprins nordul ţării (ploi şi viituri), circulaţia feroviară a fost întreruptă pe două secţii de circulaţie, cinci trenuri personale fiind anulate.
La ora 18.55, circulaţia feroviară între staţiile Dărmăneşti – Suceava Nord şi Suceava – Cacica a fost închisă, linia de cale ferată fiind inundată, iar stâlpii de înaltă tensiune au fost rupţi şi prăbuşiţi în gabarit. Astfel, pe relaţia Suceava – Cacica şi retur au fost anulate 2 trenuri personale P 15353 şi P 15354, iar pe secţia Dărmăneşti – Suceava Nord şi retur au fost anulate 3 trenurile personale P 18720, P 18721 şi P 18722.
În intervalul orar 19.40 – 20.20, circulaţia trenurilor a fost închisă şi pe secţia Valea Seacă – Faraoani, unde linia de cale ferată a fost inundată în zona km 290+250 – Km 289+600. Trenul IC 557, care circulă pe relaţia Bucureşti – Bicaz, a fost oprit în linie curentă, dar şi-a reluat circulaţia, însă va ajunge la destinaţie cu o întârziere de 40 de minute. La această oră, circulaţia trenurilor pe secţia Valea Seacă – Faraoani se desfăşoară cu restricţie de viteză de 5 Km/h.
De asemenea, probleme mai sunt şi în staţia Gura Humorului unde, din cauza inundării liniilor CF, angajaţii staţiei nu mai pot manevra macazurile care au fost acoperite de apă. În această situaţie, circulaţia feroviară în zona inundată se va desfăşura cu restricţie de viteză de 5 km la ora, ceea ce va determina întărzieri în grafic de 30-40 de minute.
Echipele speciale de intervenţie ale Regionalei CF Iaşi sunt deja în zonele afectate de inundaţii şi întervin cu forţă umană şi cu utilaje de intervenţie.
Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop redeschiderea în cel mai scurt timp, şi desfăşurarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă.