COMUNICAT DE PRESĂ‚ 29.06.2010

Timp de lectură: 4 minute

 

 
COMUNICAT DE PRESĂ‚
29.06.2010
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că din cauza inundaţiilor produse în ultimele 24 de ore în mai multe localităţi din nord-estul ţării a fost închis traficul feroviar pe 4 secţii de circulaţie.
Secţii de cale ferată închise din cauza apelor care au inundat linia şi au distrus terasamentul:
1.                  Pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud, între staţiile Lunca de Mijloc – Ghimeş, în zona km 112+550 – 112+650 apele râului Trotuş au erodat malul drept până la traverse, şi există pericol de prăbuşire şi de rupere a liniei. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Lunca de Mijloc – Ghimeş de luni, 28.06.2010, de la ora 15.15.
2.                  Pe secţia de circulaţie Dărmăneşti – Păltinoasa, între staţiile Dărmăneşti – Cacica (secţie neinteroperabilă, închiriată), linia de cale ferată a fost inundată. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Dărmăneşti – Cacica de luni, 28.06.2010, de la ora 19.00.
3.                  Pe secţia de circulaţie Suceava Nord – Vicsani, între staţiile Suceava Nord – Vicşani, terasamentul căii ferate a fost spălat sau rupt, iar suprastructura distrusă pe mai multe porţiuni, şi anume: de la km 451+000 – 452+000, la podeţul de la km 452+941, în zona km 453+200 – 453+500 şi în zona podului de la km 476+089, pe o porţiune de 50 m înainte şi după pod. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Suceava Nord – Vicşani de luni, 28.06.2010, de la ora 20.30.
4.                  Pe secţia de circulaţie Leţcani – Dorohoi, între staţiile Ungureni – Dorohoi (secţie neinteroperabilă, închiriată), terasamentul de cale ferată a fost spălat pe o porţiune de 50 de metri. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Dărmăneşti – Cacica în această dimineaţă, la ora 9.41.
De asemenea, din cauza inundaţiilor produse în ultimele două zile în nordul, estul şi centrul ţării, CFR SA menţine restricţiile de viteză impuse pe anumite porţiuni de cale ferată.
1.                  Pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud, se circulă cu restricţie de viteză de 15 km/h între staţiile Mihăileni – Nădejdea, cu restricţie de viteză de 20 km/h între staţiile Oneşti – Tg. Ocna şi cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Siculeni -Mădăraş Ciuc.
2.                  Pe secţia de circulaţie Bacău – Bicaz, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Piatra Neamţ- Bistriţa Neamţ şi cu restricţie de viteză de 5 km/h între staţiile Bistriţa Neamţ – Pângăraţi.
3.                  Pe secţia de circulaţie Tecuci – Iaşi, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Bălteni – Bârzeşti.
4.                  Pe secţia de circulaţie Ploieşti – Vicşani, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Faraoani – Valea Seacă.
5.                  Pe secţia de circulaţie Bucureşti – Galaţi, se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Barboşi – Șendreni şi cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Barboşi – Fileşti (firul I şi firul II).
Echipele speciale de intervenţie ale regionalelor de cale ferată monitorizează permanent zonele afectate de inundaţii, şi întervin cu forţă umană şi cu utilaje de speciale pentru remedierea defecţiunilor produse, astfel încât traficul feroviar să poată fi reluat în condiţii de siguranţă.
Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop redeschiderea traficului în cel mai scurt timp, şi desfăşurarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă.
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content