11 iunie 2024 – 2 vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în stația Atârnați

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                 Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

 

COMUNICAT DE PRESĂ

2 vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în stația Atârnați

București, 11 iunie 2024

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară între stațiile Roșiori Nord și Atârnați se desfășoară doar pe firul I, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596, pe firul II, în apropierea stației Atârnați.

Trenul IR 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunerea garniturii.

În trenul IR 1596, garnitură formată din 3 vagoane, erau 200 de călători, iar o persoană, care a avut un atac de panică, a fost preluată de un echipajul SMURD și transportată la spital. Ceilalți călători vor fi preluați, pentru continuarea călătoriei, de trenul R 9006, care circulă în relația Craiova – București Basarab.

Menționăm faptul că, până la finalizarea cercetărilor desfășurate de organele de cercetare la fața locului și retragerea garniturii deraiate din linie curentă, toate celelalte trenuri vor circula doar pe firul I, între stațiile Roșoiori Nord – Atârnați, și cu limitare de viteză, de 5 km pe o distanță de 100 de m, în zona deraierii.

CFR SA transmite scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate în graficul de circulație pe relația Roșiori Nord – Atârnați, până la finalizarea intervențiilor din zona deraierii, și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda tot suportul tehnic necesar operatorului național de călători pentru repunerea pe șină și retragerea garniturii trenului IR 1596 în condiții de siguranță.

Cauzele producerii deraierii celor două vagoane din compunerea trenului IR 1596 vor fi stabilite de către organele de anchetă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content