INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

Misiune

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" -SA oferă tuturor operatorilor feroviari, cu costuri competitive, accesul pe o infrastructură funcțională, eficientă și ecologică pe care călătorii și mărfurile se deplasează sigur, în orice anotimp, zi și noapte, indiferent de condițiile meteorologice, conform orariilor stabilite.

Politici

Acces deschis

CFR aliniază politica europeană de deschidere și competitivitate cu cerințele unei dezvoltări naționale și regionale durabile și echilibrate în serviciul comunității. CFR permite operatorilor feroviare accesul la rețeaua feroviară și la toate facilitățile conexe, pe bază contractuală, utilizând tarife transparente și nediscriminatorii, în condiții de siguranță și performanță.

Ofertă competitivă

CFR a inclus în prioritățile sale strategice optimizarea capacităților de circulație, exploatarea întregului potențial al rețelei și implementarea soluțiilor inovatoare pentru conducerea circulației și relația cu clienții.

O rețea modernă

Eforturile CFR se concentrează pe modernizarea rețelei existente, cu prioritate maximă acordată infrastructurii feroviare interoperabile incluse în Coridoarele Europene, în scopul asigurării performanțelor și exploatării eficiente a acestora.

O piață europeană

Politica CFR este înscrisă în dimensiunea internațională generată de Statutul României de stat membru al Uniunii Europene și răspunde obiectivelor sale de deschidere a pieței și interoperabilității pentru creșterea potențialului și importanței transportului feroviar în Europa. Infrastructura feroviară din România face parte din două coridoare europene - IV și IX, precum și din Coridorul 7 de Marfă

Contract de performanță cu statul

CFR acționează pe baza unor indicatori de performanță conveniți prin CONTRACTUL DE ACTIVITATE , cu obiective clare de eficiență și eficacitate prin care să valorifice resursele bugetare optimizate pentru finanțarea infrastructurii feroviare, controlând costurile și îmbunătățind procesele permanente.

Dezvoltarea durabilă

Dezvoltarea durabilă figurează în centrul strategiilor de preocupări ale CFR și are ca obiectiv principal dezvoltarea pe termen lung a performanțelor globale legate de protecția mediului. CFR susține economia verde și reducerea continuă a emisiilor de carbon și controlul deșeurilor.

CFR asigură dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare din România în concordanță cu standardele europene de performanță și interoperabilitate.

 

Sisteme de management adoptate de CNCF "CFR" -SA

Certificat SMM – sistem de management de mediu SR EN ISO 14001:2015

Certificat SMC – sistem de management al calitatii SR EN ISO 9001:2015 

Autorizatia de Siguranta si Anexa la Autorizatie

Certificat de Entitate Responsabila cu Intretinerea (ERI)

Codul Etic al Companiei Naționale de Căi Ferate "CFR" -SA și al salariaților săi

Politica CNCF ,, CFR "- SA in domeniul Sistemului de Management Integrat Calitate - Mediu - Siguranta Feroviară

Managementul riscurilor 

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal;

Cerere de acces și/sau retragere a consimțământului, rectificare, ștergere, restricționare, opoziție, portabilitate a datelor cu caracter personal  Adresa de contact:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.