27.iunie 2016 Finalizare lansare studii de fezabilitate pentru Coridorul IV – ramura sudica Arad – Craiova – Calafat

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                                                     Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                                                                             

Nr. 17/2/240/27.06.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR finalizează lansarea Studiilor de fezabilitate aferente Coridorului IV – ramura sudică (Arad – Craiova – Calafat)

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA continuă modernizarea infrastructurii feroviare. Astfel joi, 23 iunie 2016, la sediul companiei a avut loc deschiderea ofertelor pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent  reabilitarii liniei feroviare Craiova- Drobeta Turnu Severin- Caransebeş.

La aceasta licitaţie deschisă au depus oferte următoarele 6 asocieri/firme:

– Asocierea ITALFERR SpA – SC ISPCF – SC ITALROM Ing SRL

– Asocierea ACCIONA Ingenieria SA – BAICONS Impex SRL

– Asocierea SYSTRA SA -SC IRIMAT CONS SRL

– 3ti – Progetti Italia – Ingeneria integrata Spa – Egis Rail SA

– CONSIS PROIECT SRL

Sectiunea de cale ferată Craiova –Drobeta Turnu Severin -Caransebeş Calafat este parte a proiectului de modernizare a tronsonului feroviar Arad – Timişoara – Caransebeş – Craiova – Calafat, parte componentă a Coridorului Orient/Est-Mediteranean (IV –ramura sudică).

Prin aceasta acţiune se asigură pregătirea întregului traseu Arad – Caransebeş – Craiova – Calafat în vederea începerii activităţilor de construcţie estimate a începe în toamna anului 2017.

Obiectivul general al proiectului este modernizarea liniei de cale ferată ca linie dublă, electrificată în sistem de alimentare de 25 kV, la viteze de circulaţie cuprinse între 100 – 120 km/h (pentru trenurile de marfă) şi 120 – 160 km/h (pentru trenurile de călători), respectiv introducerea sistemului de semnalizare/siguranţă ERTMS  (ETCS Nivel II+GSM-R).

Sursa de finanţare a Studiului de Fezabilitate va fi asigurată din fonduri nerambursabile CEF şi fonduri de la bugetul de stat. Valoarea totală estimată a contractului de servicii este de 41.924.000 lei(fără TVA), iar durata de executie va fi de 15 de luni de la data atribuirii.

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content